Update

Langeveld en Van Baarle naar Tour

Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle zijn opgenomen in de selectie van wielerploeg Cannondale-Garmin voor de Tour de France. Dat heeft de ploegleiding maandag bekendgemaakt. Van Baarle debuteert in de Tour, voor Langeveld wordt het zijn vierde optreden.

null Beeld anp
Beeld anp

De ploeg heeft de Amerikaan Andrew Talansky, de Ier Daniel Martin en de Canadees Ryder Hesjedal aangewezen als kopmannen. Zij krijgen verder steun van de Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Sloveen Kristjian Koren en Ramunas Navardauskas, de Litouwer die vorig jaar een rit won in de Tour. De Australiër Nathan Haas is eveneens een debutant.

,,We gaan met drie leiders naar de Tour die allemaal hun eigen stijl hebben en aan elkaar goed aanvullen'', lichtte ploegleider Charly Wegelius toe. ,,Ze krijgen sterke ondersteuning. Ramunas won vorig jaar al een rit terwijl Jack er dichtbij was. Sebastian is onze wegkapitein; zijn ervaring zal vooral van pas komen in ritten waarin de wind een rol speelt en de etappe over de kasseien. Al onze renners zijn in staat een rit te winnen.''

Meer over