Premier League

Lampard tot einde seizoen bij City

Manchester City is er na lange onderhandelingen in geslaagd de uitleenbeurt van Frank Lampard (36) tot het einde van het seizoen te verlengen. Dat meldt de BBC.

Koen Hellemans
null Beeld Getty
Beeld Getty

Lampard is eigendom van New York City en de deal met City verliep om middernacht. Door de verlengde uitleenbeurt kan Lampard spelen tegen Sunderland. Hij blijft dus tot het einde van het voetbaljaar en zal het begin van het nieuwe seizoen in de MLS met NY City moeten missen.

Afgelopen zomer vertrok Frank Lampard bij Chelsea om verrassend over te stappen naar New York City. Nog verrassender was Lampards snelle terugkeer naar de Premier League, op uitleenbasis naar Manchester City, uitgerekend de grootste titelconcurrent van Chelsea.

In 17 wedstrijden scoorde Lampard al zes goals voor City. Hij kan dus tot het einde van het seizoen blijven scoren. Sportief directeur Claudio Reyna van New York City is er gerust in dat Lampard nadien wel definitief overstrapt naar zijn club. ,,Hij wil echt bij ons komen spelen als zijn taak in Engeland erop zit. Wanneer hij bij ons aankomt, kan hij meteen als een vaste basisspeler spelen, aangezien hij op het hoogste niveau is blijven voetballen.''

Meer over