Kwartfinales Champions League: Barcelona ontmoet Atletico, Man City tegen Zlatan

Weer een paar mooie affiches in de kwartfinales van de Champions League. Wolfsburg speelt tegen Real Madrid, Bayern München speelt tegen Benfica, FC Barcelona ontmoet Atletico Madrid, Manchester City speelt tegen Paris Saint-Germain.

Luis Suarez tilt de beker omhoog na de winst in de Champions League vorig jaar Beeld anp
Luis Suarez tilt de beker omhoog na de winst in de Champions League vorig jaarBeeld anp

Wolfsburg speelt de eerste wedstrijd thuis tegen Real Madrid. Gaat de Duitse underdog stunten tegen het sterrenensemble van Zinedine Zidane? Wolfsburg, dat net als PSV de poule met CSKA Moskou en Manchester United overleefde, versloeg in de achtste finale AA Gent. Madrid was in twee wedstrijden te sterk voor AS Roma.

Interessant is ook de Spaanse strijd tussen Barcelona en Atletico Madrid, dat afgelopen week na penalty's PSV uit het toernooi schoot. Afgaande op het onderlinge resultaat van afgelopen jaar staat Barcelona er het beste voor. Barcelona staat met 75 punten eerste in de Spaanse competitie. Dat zijn acht punten gevolgd meer dan nummer twee Atletico.

Bayern München zal gebrand zijn op een soepeler verloop, na de moeizame ontmoeting met Juventus, waarbij Bayern afgelopen week door het oog van de naald kroop. Gaat Bayern-trainer Pep Guardiola, die volgend jaar naar Manchester City vertrekt, afscheid nemen met de Cup met de grote oren?

Het grote geld zit in Parijs en Manchester: alle ogen zullen gericht zijn op Zlatan Ibrahimovic, die zijn land (Zweden) al naar het EK in Frankrijk schoot.

Zlatan Ibrahimovic Beeld anp
Zlatan IbrahimovicBeeld anp

Europa League

Trainer Jürgen Klopp moet het met Liverpool in de kwartfinales van de Europa League opnemen tegen zijn oude club Borussia Dortmund. De twee clubs werden vrijdag bij de loting in het Zwitserse Nyon aan elkaar gekoppeld.

Regerend kampioen Sevilla speelt tegen Athletic de Bilbao. De andere duels in de kwartfinale van de Europa League zijn Sporting Braga - Sjachtar Donetsk en Villarreal - Sparta Praag.

Meer over