Kruijswijk: San Sebastián ligt me goed

LottoNL-Jumbo zet in op een goed resultaat van Steven Kruijswijk in de Clásica San Sebastián, komende zaterdag. De Nederlandse klimmer heeft in de laatste week van de Ronde van Frankrijk laten zien dat hij in vorm is en wil dat in de Spaanse klassieker bevestigen met een goede klassering.

null Beeld anp
Beeld anp

,,Ik wil de stijgende lijn doorzetten. De wedstrijd ligt me goed'', zei Kruijswijk dinsdag. ,,Er zitten veel beklimmingen in en vlak voor de finish ligt een steile smalle berg waar de koers beslist gaat worden. Ik moet ervoor zorgen dat ik op dat moment goed voorin zit.''

Oud-winnaar en ploegleider Erik Dekker zegt dat in San Sebastián altijd een renner wint die goed uit de Tour de France komt. ,,Met Kruijswijk en Wilco Kelderman hebben we twee goede kandidaten. Als zij de motivatie uit de Tour kunnen behouden, maken ze een kans'', blikt Dekker vooruit.

Verder neemt LottoNL-Jumbo Brian Bulgac, Jos van Emden, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants mee naar het noorden van Spanje. De klassieker werd vorig jaar gewonnen door Alejandro Valverde, Bauke Mollema kwam toen als tweede over de finish.

Meer over