Kroon houdt het toch voor gezien

Wielrenner Karsten Kroon rijdt morgen toch zijn laatste wedstrijd in Japan. De 38-jarige routinier van Tinkoff-Saxo ziet af van een laatste avontuur bij de nieuwe Nederlandse ploeg Roompot-Orange Cycling.

null Beeld anp
Beeld anp

Hij maakte vanmiddag via Twitter zijn definitieve afscheid bekend.

'Ik rijd zondag voor de laatste keer een wedstrijd, de Japan Cup', liet Kroon weten. 'Aan alles komt een einde en dat is het mooie van het leven. Ik prijs me gelukkig met alle vrienden die ik heb gemaakt, met alle avonturen, al het afzien en alle vreugde die ik heb beleefd. Het is one hell of a ride geweest.'

Kroon begon als prof in 1999 bij Rabobank. De in Dalen geboren renner verruilde die ploeg in 2006 voor CSC omdat hij meer voor eigen kans wilde gaan in de klassiekers. Bij de Raboploeg waren zijn ritzege in de Tour de France van 2002 en de winst in de Duitse koers Rund um den Henninger Turm (2004) zijn grootste successen. De koers in Frankfurt won hij in 2008 nog een keer.

De zege in een grote klassieker kwam er nooit. In 2009 was Kroon er in de Amstel Gold Race het dichtste bij. In een sprint op de Cauberg werd hij verslagen door de Rus Sergej Ivanov. In 2010 stapte hij over naar BMC om in 2012 terug te keren bij de ploeg van Bjarne Riis, die op dat moment team Saxo Bank heette. De afgelopen jaren kende hij veel blessureleed.

undefined

Meer over