Krajicek en Siemerink komen in Rome simpel door de eerste ronde

Jan Siemerink en Richard Krajicek hebben in het toernooi om de open Italiaanse tennistitel, het vijfde evenement van de Super 9-serie, de tweede ronde bereikt....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Voor Siemerink, die tegen de Amerikaan Jeff Tarango speelde, was het iets bijzonders. Want overwinningen begonnen voor de Rijnsburger zeldzaam te worden. Beide Nederlanders zegevierden met 7-5, 6-3.

Als Siemerink en Krajicek in Rome ook hun tweede partij winnen, komen zij in de derde ronde tegenover elkaar te staan. Krajicek heeft de Duitser Marc-Kevin Göllner als volgende opponent, Siemerink treft de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Costa en de Duitser Radulescu. Paul Haarhuis begint het toernooi in het Foro Italica vandaag tegen de Australiër Woodbridge, net als de Nederlander een dubbelspecialist.

Voor Siemerink was het pas de derde keer dit jaar dat hij door een openingsronde van een ATP-toernooi kwam. Eerder lukte hem dat slechts in Zagreb en Monte Carlo tegen respectievelijk de Tsjech Vasek en de Rus Merinov.

Krajicek, die na afloop nieste en proeste van een allergie-aanval, was niet erg tevreden over zijn manier van spelen. 'Het was erg wennen. Het gravel in Rome is veel sneller dan vorige week in Hamburg. In Duitsland was het koud en nat en dat maakte de banen erg traag.'

In Hamburg was Krajicek in de tweede ronde (na een bye) volstrekt niet opgewassen tegen Andrej Medvedev uit Oekraïne, die vervolgens ook het toernooi won. Krajicek sloeg tegen Nargiso, die een wild card had gekregen, negen aces en twee dubbele fouten. In de achtste game van de tweede set viel in feite de beslissing toen de Italiaan een doorbraak moest toestaan.

Krajicek maakte de partij uit op het tweede matchpoint, al moest Nargiso zich door de scheidsrechter ervan laten overtuigen dat de bal van de Nederlander op de lijn was gekomen.

Thomas Muster boekte een opmerkelijk record. De titelverdediger won de 500ste wedstrijd op zijn favoriete gravel. De Italiaan Marzio Martelli verleende met 3-6, 2-6 alle medewerking aan de jubileumpartij van de Oostenrijker. Muster kan de eerste tennisser in de historie worden die vier keer de hoofdprijs in Rome pakt. Dan moet hij in de volgende ronde wel zien te winnen van Medvedev, die in topvorm verkeert.

Twee geplaatste spelers verdwenen gisteren uit het toernooi. De Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira, de nummer negen op de lijst, werd in drie sets uitgeschakeld door de Zweed Magnus Larsson. Ferreira, halve finalist in 1995 en 1996, hielp in totaal vijf matchpoints om zeep. De Marokkaan Karim Alami maakte korte metten (6-2, 6-0) met de als zestiende geplaatste Australiër Mark Philippoussis.

In Berlijn maakte Steffi Graf haar lang verbeide rentree na een absentie van precies honderd dagen wegens een knieblessure. Ze verscheen met de Argentijnse Gorrochategui in het dubbelspel om met 4-6, 6-3, 3-6 van Hiraki uit Japan en Labat uit Argentinië te verliezen. Vandaag treft Graf in de tweede ronde van het enkelspel (na een bye) de Amerikaanse Rubin. Brenda Schultz is als elfde geplaatst en begint vandaag tegen de Zwitserse Schnyder.

Meer over