Korfbalclubs durven boycot toch niet aan

De bom die Fortuna en Die Haghe het afgelopen weekeinde onder de veldkorfbalcompetitie legden, bleek bij nader inzien een nepbom....

Van onze korfbalmedewerker

AMSTERDAM

Wel hebben de clubs hun wedstrijden tegen Nic. en DOS'46 onder protest gespeeld. Bovendien heeft Die Haghe inmiddels een schadeclaim bij het korfbalverbond (KNKV) gedeponeerd wegens loondervings- en extra reiskosten. Ook van Fortuna kan het KNKV een claim tegemoet zien.

De clubs kwamen in het geweer omdat zij op woensdag een te verre competitiewedstrijd moesten spelen. Fortuna, dat naar Nic. in Groningen moest, vertrok gisteren om twee uur uit Delft. Behalve een verloren middag verloor de ploeg ook nog eens van de titelpretendent: 21-9.

Die Haghe deed het beter in Nijeveen; het won op het nippertje van DOS'46: 18-17. De Hagenaars waren wel compleet, maar sommige spelers moesten op het laatste moment van hun werk worden opgehaald.

Een boycot hebben de clubs dus niet aangedurfd. 'We hebben de punten nodig om finalist te worden', stelt PR-manager Dolf Lubbers van Die Haghe. Ook Theo Korporaal, voorzitter van Fortuna, vindt het risico op extra verliespunten te groot.

KNKV-bestuurslid Leo Schnabel vindt dat de korfbalbond niets te verwijten valt. 'We hebben voortdurend inspraak gehad, met clubs, met spelers en met coaches. Andere mogelijkheden dan drie maal op woensdag spelen waren er niet.' De midweekse wedstrijden waren nodig omdat medio april het EK zaalkorfbal in Portugal werd gespeeld.

Meer over