Koploper Sparta rolt FC Eindhoven op

Koploper Sparta heeft vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen in de Jupiler League. De Rotterdamse ploeg versloeg op eigen veld het laag geklasseerde FC Eindhoven met 6-1. De treffers kwamen op naam van Sandro Calabro (drie), Donovan Deekman, Mario Bilate en Gijs Luirink. Calabro bracht zijn competitietotaal op 15.

Voor FC Eindhoven kwam Anthony van den Hurk tot scoren. Ploeggenoot Vinnie Vermeer kreeg in de 71ste minuut de rode kaart.

Sparta kwam iets steviger aan kop door een thuisnederlaag van MVV tegen SC Cambuur: 1-2. Erik Bakker en Martijn Barto scoorden in de slotfase voor de bezoekers, nadat Martijn van der Laan in de 58ste minuut eerst nog een strafschop namens de Friese ploeg had gemist.

Het doelpunt van MVV kwam op naam van Sven Braken en viel pas in de extra tijd. Sparta heeft nu 4 punten meer dan MVV, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Helmond Sport klom over MVV naar de tweede plaats dankzij een spectaculaire thuiszege tegen FC Emmen: 4-3, na een ruststand van 1-1. De Brabantse ploeg heeft 2 punten minder dan Sparta en een wedstrijd meer gespeeld.

SC Veendam won thuis met 3-1 van Almere City FC dankzij twee treffers van Boy Deul. Alle doelpunten vielen in het laatste half uur.

Meer over