Koploper FC Dordrecht overklast FC Den Bosch

FC Dordrecht heeft er in het duel met FC Den Bosch geen twijfel over laten bestaan wie er de koploper van de Jupiler League is. De 'Schapenkoppen' wonnen in eigen huis met maar liefst 5-0 van de Brabanders. Doordat Willem II verloor bij Telstar (3-1) en Sparta en De Graafschap niet in actie kwamen, loopt FC Dordrecht voorlopig 3 punten uit op de concurrentie.

Beeld pro shots

Tot aan de rust kon Den Bosch de Zuid-Hollanders nog enigszins bijbenen. Rihairo Meulens maakte wel vlak voor de pauze de 1-0. Vijf minuten na rust stond het al 3-0 door doelpunten van Adnan Alisic en Giovanni Korte. Daarmee was het duel gespeeld en vergrootten Andreas Luckermans en nogmaals Korte de marge naar vijf.

Willem II
Willem II kwam voor rust al met 2-0 achter door doelpunten van Gaston Salasiwa en Calvin Mac-Intosh. Bruno Andrade deed na een uur spelen iets terug vanaf de strafschopstip, maar 3 minuten later bepaalde Tim Keurntjes de eindstand op 3-1. De achterstand van Willem II op Dordrecht groeide daardoor naar 7 punten.

Beide ploegen eindigden het duel met 10 man. Kevin van Essen van Telstar kreeg zijn tweede gele kaart toen hij vanaf eigen helft de bal in het doel van Willem II schoot. Scheidsrechter Jeroen Sanders had echter al gefloten voor een overtreding en gaf geel voor het wegtrappen van de bal. Jeroen Lumu van Willem II kreeg in de 85e minuut direct rood. Hij stond pas een paar minuten in het veld.

MVV
MVV Maastricht leed thuis een smadelijke nederlaag tegen FC Oss (1-2). Guyon Philips bracht de gasten in de 4e minuut op 0-1 en zorgde na ruim een uur spelen ook voor de 0-2. Invaller Danny Schreurs deed 20 minuten voor tijd nog wat terug voor de thuisclub, maar daar bleef het bij. Ondanks de zege blijft FC Oss onderaan staan, MVV bivakkeert in de middenmoot.

Almere City
Almere City FC hield Fortuna Sittard thuis op 1-1. Patrick Amoah bracht de gasten in na een uur spelen op 1-0 vanaf elf meter. In de slotminuut redde Sven Nieuwpoort een punt voor Almere, bij wie Stefano Lilipaly de rode kaart kreeg.

Meer over