nieuws

Koeman en voorzitter Laporta praten verder, het lijkt erop dat Barcelona-trainer mag blijven

Het lijkt erop dat Ronald Koeman trainer van Barcelona mag blijven. Dat bleek dinsdag na een gesprek met voorzitter Joan Laporta, in aanwezigheid van Koemans zaakwaarnemer Rob Jansen.

Ronald Koeman arriveert voor zijn afspraak met Joan Laporta. Beeld REUTERS
Ronald Koeman arriveert voor zijn afspraak met Joan Laporta.Beeld REUTERS

De dag verliep vol verwarring en speculatie, want voor het gesprek tussen Koeman en het bestuur werd officieus bekend dat middenvelder Georginio Wijnaldum transfervrij van Liverpool naar Barcelona vertrekt, al is nog geen contract getekend. Wijnaldum stond allang op de verlanglijst van Koeman. De verwachting was daarna dat Koeman dus wel zou blijven.

Eerst arriveerden Laporta en de directieleden Alemany en Yuste bij Camp Nou. Het wachten was daarna op Koeman en Jansen, die tegen 20 uur het stadion betraden, gadegeslagen vanachter de hekken door tal van journalisten. Het onderhoud duurde ongeveer een half uur.

Na afloop werd duidelijk dat een nieuw gesprek met Laporta volgt, zonder dat bekend is wat in het eerste onderhoud is besproken. Koeman heeft gevraagd om spoedige duidelijkheid. Hij eindigde na een slechte slotserie als derde in de competitie, nadat een forse achterstand op kampioen Atlético Madrid was ingelopen, en hij won de beker in een roerig seizoen.

Meer over