KNVB-beker: ADO en Volendam door, Jordan Boys stunt tegen Go Ahead

ADO Den Haag heeft dinsdagavond met een moeizame zege op Telstar (2-1) de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De club uit de eredivisie rekende pas in de laatste twintig minuten af met de bezoekers die in de eerste divisie uitkomen.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Denis Mahmudov zette Telstar in de 39ste minuut brutaal op voorsprong (0-1). Mike Havenaar maakte pas in de 73ste minuut gelijk. Het winnende doelpunt van Dennis van der Heijden viel in de 81ste minuut. Zo wist ADO Den Haag op het nippertje te breken met een serie slechte resultaten.

De Haagse formatie beleefde een flitsende competitiestart maar haalde afgelopen zaterdag tegen Roda JC het eerste puntje in zes duels (2-2).

Volendan door na verlenging

FC Volendam staat in de derde ronde van de KNVB-beker. De club rekende dinsdagavond na verlenging af met Almere City (2-1).

Na reguliere speeltijd was het nog 0-0. Silvester van der Water bracht Almere City op voorsprong. Kees Kwakman maakte gelijk en Bert Steltenpool vierde in de 113de minuut het winnende doelpunt.

Amateurclub ASWH bereikte de derde ronde. De vereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht won na verlenging van Spakenburg (3-2). Eric Verhoeve maakte het laatste en beslissende doelpunt.

Stunt Jodan Boys

De Jodan Boys heeft dinsdagavond voor een enorme verrassing in het bekertoernooi gezorgd. De club uit Gouda, uitkomend in de zaterdag hoofdklasse, stuntte bij Go Ahead Eagles (2-1).

De nummer zestien van de eredivisie kwam in de eigen Adelaarshorst nog wel op voorsprong. Sam Hendriks zorgde in de 28e minuut voor 1-0. Levi Marengo sloeg na 47 minuten voor het eerst toe namens de amateurs. In de slotfase maakte Roald Heerkens de afgang voor de thuisploeg compleet.

Jodan Boys staat twaalfde in de zaterdaghoofdklasse en is na negen competitiewedstrijden ver verwijderd van promotie naar de tweede divisie.

VVSB echte 'cupfighter'

VVSB bevestigde dinsdagavond de status van 'cupfighter' in het thuisduel met Katwijk in de tweede ronde van de KNVB-beker. De verliezend halve finalist van vorig seizoen was voor eigen publiek in Noordwijkerhout te sterk voor Katwijk (3-0).

Maikey Parami opende de score. De aanvaller werd vorig seizoen een bekende amateurvoetballer toen hij in de kwartfinale tegen FC Den Bosch het winnende doelpunt maakte (3-2). Nog voor rust tekende Tim de Rijk voor 2-0. Katwijk drong in de tweede helft aan, maar kon de ontmoeting niet meer echt spannend maken. Giovialli Serbony bepaalde in blessuretijd de eindstand. VVSB strandde vorig seizoen in de halve finale van de KNVB-beker na een nederlaag bij FC Utrecht (3-0).

De amateurs van TEC uit Tiel redden het niet. Ze verloren voor eigen publiek van Cambuur (0-4). Jordy van Deelen en Jamairo Monteiro scoorden tweemaal.

Meer over