Klokkenluider Blazer legt functie neer

Chuck Blazer, de man die als klokkenluider fungeerde bij het omkoopschandaal bij wereldvoetbalbond FIFA, zal eind dit jaar zijn functie van secretaris-generaal bij de Concacaf opgeven. Dat heeft de Amerikaan vandaag gemeld.

ANP
null Beeld epa
Beeld epa

In de Concacaf zijn alle voetbalbonden van het Carabische gebied en Noord- en Midden-Amerika verenigd. De official, tevens lid van het dagelijks bestuur van de FIFA, zegt op zoek te zijn naar een andere functie in het voetbal met een voorkeur voor de bedrijfsmatige kans van de sport. Hij wil ook bestuurslid van de FIFA blijven.

Blazer betichtte eind mei de hoge FIFA-functionarissen Mohamed bin Hammam en Jack Warner ervan stemmen te hebben gekocht voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Bin Hammam, voorzitter van de Aziatische federatie met ambitie voor het hoogste ambt, ontkende iets onrechtmatigs te hebben gedaan maar werd wel geschorst. Warner liet het zover niet komen en stapte zelf op.

De 66-jarige Blazer speelde de 'misstanden' door aan de ethische commissie van de FIFA, maar zijn eigen financiële handel en wandel is ook onderzocht door de FBI. Sepp Blatter werd overigens voor een nieuwe termijn gekozen als preses.

Meer over