Update

Kittel weer de sterkste in Polen

De Duitse wielrenner Marcel Kittel heeft vandaag ook de tweede etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De 23-jarige coureur van Skil-Shimano was na 162 kilometer tussen Czestochowa en Dabrowa Gornicza evenals zondag de sterkste in de massasprint.

ANP/Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Kittel, die al ruim voor de finish zijn armen in de lucht mocht gooien, verstevigde daardoor tevens de leiding in het algemeen klassement.

De Australiër Heinrich Haussler (Garmin) kwam op gepaste afstand als tweede over de finish, zijn landgenoot Graeme Brown van Rabobank werd derde. ,,Kittel was niet te kloppen, hij had een indrukwekkende versnelling in de benen'', aldus ploegleider Erik Dekker van Rabobank. Kittel heeft in het klassement 7 seconden voorsprong op de Pool Adrian Kurek en 14 op Haussler en de Noor Alexander Kristoff.

Kittel is in zijn debuutjaar bij Skil bijzonder succesvol. Hij won liefst vier etappes in de Vierdaagse van Duinkerken en schreef de Delta Tour Zeeland op zijn naam. Kittel laat in Polen zien ook koersen uit de World Tour te kunnen winnen. De Duitser, die onlangs zijn contract met 2 jaar verlengde, boekte maandag de 16e zege van dit seizoen voor Skil.

Enkele kilometers voor de finish vond een valpartij voorin het peloton plaats, waarbij veel renners betrokken waren, onder wie oud-wereldkampioen Alessandro Ballan. Iedereen kon echter weer op de fiets stappen.

Gewonde Ballan verlaat Ronde
Alessandro Ballan gaat dinsdag niet meer van start in de derde etappe van de Ronde van Polen. De Italiaanse wielrenner van BMC was maandag betrokken bij een valpartij op enkele kilometers van de streep in Dabrowa Gornicza en landde daarbij hard op zijn linkerknie. 'Hij heeft een diepe wond', aldus de teamarts.

Bij röntgenonderzoek kwamen geen breuken aan het licht, maar voor Ballan is de Ronde van Polen wel voorbij. De Italiaan won de etappekoers in 2009, een jaar nadat hij de wereldtitel had veroverd.

undefined

Meer over