Kittel stapt al na een week uit de Giro

Al na een week heeft de Duitse wielrenner Marcel Kittel de Ronde van Italië voor gezien gehouden. Met twee ritzeges op zak vindt de sprinter van Etixx-QuickStep het mooi geweest. 'Ik moet herstellen van een lang eerste deel van het seizoen', zei Kittel zaterdagavond in Arezzo, waar hij ruim achttien minuten na zijn winnende ploeggenoot Gianluca Brambilla over de finish was gekomen in de achtste etappe.

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

Kittel verlaat de Giro met twee ritzeges én een roze trui op zak. De Duitser won vorige week de massasprints in Nijmegen en Arnhem. De sprinter nam daardoor de roze leiderstrui over van zijn voormalige ploeggenoot Tom Dumoulin, winnaar van de openingstijdrit.

De Duitser moest het roze dinsdag na de eerste etappe op Italiaanse bodem echter al weer afstaan aan Dumoulin. In de twee sprintetappes die volgden, kon Kittel zich niet mengen in de strijd om de ritzege. Beide keren zegevierde zijn landgenoot André Greipel.

Meer Giro

Tom Dumoulin buigt het hoofd. Een Italiaanse wielertoerist probeert hem nog wel op te beuren. 'Morgen is het roze weer van jou.' Maar de boodschap komt niet over.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over