Kipketer houdt uitzicht op lucratieve bonus

Wilson Kipketer is weer helemaal de oude. Gisteravond zegevierde de in Kenia geboren Deen op de 800 meter tijdens de Golden League-wedstrijd in Monaco in de snelste tijd van het seizoen: 1.42,57....

Van onze sportredactie

Kipketer lijkt na zijn vier overwinningen in de belangrijkste atletiekwedstrijden van dit seizoen zijn superioriteit herwonnen te hebben. Ook twee jaar geleden was de Deen ongenaakbaar en in dat jaar vestigde hij het wereldrecord op de 800 meter (1.41,11). Het vorige seizoen ging verloren omdat hij kampte met de gevolgen van een ernstige malaria-aanval.

Vier atleten bleven in de race voor de jackpot. Ook Bernard Barmasai, Marion Jones en Gabriela Szabo wonnen na Oslo, Rome en Parijs opnieuw hun onderdeel. Szabo kon op de 3000 meter volledig vertrouwen op haar sprintvermogen in de laatste ronde. Jones heeft op de 200 meter het hele seizoen al weinig tegenstand. Ze won in Monaco in 22,15. Barmasai maakte indruk op de 3000 m steeple door als eerste dit seizoen onder de acht minuten te duiken (7.58,99).

Meer over