Kiki Bertens verliest finale Gstaad door onnodige fouten

Tennisster Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd het proftoernooi in Gstaad op haar naam te schrijven. Ze kreeg in de finale op het Zwitserse gravel in drie sets klop van thuisspeelster Viktorija Golubic. Na twee uur spelen stond het 4-6 6-3 6-4 in het voordeel van Golubic.

Kiki Bertens in actie op Gstaad Beeld afp
Kiki Bertens in actie op GstaadBeeld afp

Bertens stond voor de tweede keer dit jaar in de eindstrijd van een toernooi uit de WTA Tour. Eind mei veroverde de 24-jarige Westlandse in Neurenberg haar tweede titel, na haar primeur in 2012 in het Marokkaanse Fès. De Nederlandse reikte dit jaar ook tot de halve finales van Roland Garros en de derde ronde van Wimbledon.

Bertens beleefde drukke dagen in Gstaad. Vanwege regenval liep het toernooi in Zwitserland deze week veel vertraging op, waardoor de speelster uit Wateringen zowel vrijdag als zaterdag twee keer de baan op moest in het enkelspel. De nummer 26 van de wereld rekende zaterdag in de kwartfinale eerst af met de Russische Irina Chromatsjeva (6-3 6-1) en versloeg vervolgens ook de Zwitserse favoriete Bacsinszky. Bertens was de nummer zeventien van de mondiale ranglijst in een slijtageslag van bijna 2 uur de baas. Ze versloeg Bacsinszky onlangs ook al in de kwartfinale van Roland Garros.

In de finale stuitte ze echter op een gretige Golubic, die het Bertens lastig maakte met gevarieerd tennis. De nummer 105 van de wereld profiteerde ook van slordig tennis van Bertens, die nog wel de eerste set naar zich toe trok na een achterstand van 4-3.

In het tweede bedrijf liep het helemaal niet bij de Nederlandse, die te vaak haar servicegame inleverde en veel onnodige fouten maakte. In de derde set waren er wel kansen voor Bertens alsnog door te drukken, maar haar Zwitserse tegenstandster bleek een taaie met een ruim assortiment aan slagen. Golubic maakte het op haar eerste wedstrijdpunt af.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over