Kevin Strootman na ruim een jaar weer in actie op het voetbalveld

Kevin Strootman heeft zondagavond bij AS Roma zijn langverwachte rentree gemaakt. De 26-jarige middenvelder mocht in de thuiswedstrijd tegen Palermo in de 78e minuut het veld in. Hij viel in voor Maicon. Zijn ploeg leidde op dat moment al met 4-0. AS Roma zegevierde met 5-0. Strootman werd veelvuldig toegejuicht door het Italiaanse thuispubliek, zeker als hij aan de bal kwam.

Archieffoto van Kevin Strootman in actie. Beeld epa
Archieffoto van Kevin Strootman in actie.Beeld epa

Strootman kwam in januari 2015 voor het laatst in actie in de Romeinse hoofdmacht. Door diverse knieblessures stond hij daarvoor en erna in totaal zo'n twee jaar meestal aan de kant. Hij miste daardoor ook het WK voetbal van 2014. Begin deze maand pakte Strootman zijn eerste speelminuten bij de beloften. Hij behoorde zondag voor de eerste keer tot de wedstrijdselectie van AS Roma na al zijn blessureleed.

Het duel met Palermo verliep voor AS Roma en dus ook voor Strootman voorspoedig. Na iets langer dan een uur leidde de thuisploeg met 4-0 door treffers van Edin Dzeko, Seydou Keita en de excellerende Mohamed Salah (twee keer). De Egyptenaar zorgde met een wonderlijke draaibal vanaf de achterlijn voor één van de hoogtepunten op een geslaagde avond voor AS Roma, goed voor 4-0. Dzeko bepaalde in de 89e minuut de eindstand op 5-0.

Vanaf de tribune

Francesco Totti bekeek het duel vanaf de tribune. De 39-jarige aanvaller was door trainer Luciano Spalletti buiten de selectie gehouden. 'Mister AS Roma' kreeg het te kwaad toen hij hartstochtelijk werd toegezongen door de fans. De vraag is echter of hij na ruim twintig jaar bij 'zijn' club nog een sportieve toekomst heeft.

AS Roma bleef vierde in de Serie A. Napoli kan maandag de koppositie heroveren met een thuiszege op AC Milan. Juventus, dat vrijdag bij Bologna niet verder kwam dan 0-0, heeft nu nog twee punten meer dan de concurrent uit Napels.

Kevin Strootman. Beeld afp
Kevin Strootman.Beeld afp
Meer over