Kelderman wil revanche in Ronde van Catalonië

Wielrenner Wilco Kelderman wil zich volgende week in de Ronde van Catalonië revancheren voor zijn tegenvallende optreden in Parijs-Nice. De 23-jarige kopman van LottoNL-Jumbo ging in de Franse rittenkoers voor een plek in de top vijf, maar moest genoegen nemen met de vijftiende positie in het eindklassement. ,,Ik hoop Parijs-Nice in Catalonië achter me te laten en te laten zien dat ik op de goede weg was'', zei Kelderman vandaag.

null Beeld afp
Beeld afp

De ploegleiding sprak na Parijs-Nice openlijk uit teleurgesteld te zijn in het optreden van Kelderman. ,,Hij was echt niet heel slecht, anders word je geen vijftiende, maar we willen het wel graag beter doen'', zegt ploegleider Frans Maassen. De jonge coureur wil in Catalonië laten zien dat zijn wisselvallige optreden in Parijs-Nice een incident was. ,,Het is lastig om in te schatten wat er mogelijk is, want het deelnemersveld is erg sterk. Ik hoop bergop mooie duels uit te vechten.'' Maassen kent geen twijfels over Kelderman. ,,Wilco is onze man voor het klassement. Een goed klassement rijden is het doel, we willen zo hoog mogelijk eindigen. Hoe hoog precies, is moeilijk te zeggen.''

Kelderman krijgt naar eigen zeggen een vrijbuitersploeg mee naar Spanje. ,,We hebben aardig wat jongens die goed kunnen aanvallen. Steven Kruijswijk werd in Parijs-Nice bovendien elke dag sterker en hij is volgens mij vol vertrouwen.'' LottoNL-Jumbo staat maandag in Calella aan de start van de eerste etappe met Kelderman, Kruijswijk, Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Timo Roosen en de Nieuw-Zeelandse renner George Bennett. De Catalaanse ronde eindigt volgende week zondag in Barcelona.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over