Update

Keisse en Terpstra prolongeren titel in Ahoy

Niki Terpstra heeft met zijn Belgische wielermakker Iljo Keisse vandaag voor het derde jaar op rij de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. De titelverdedigers stelden in de afsluitende ploegkoers op indrukwekkende wijze de eindzege veilig. Het succesvolle duo zette de Deense concurrenten Michael Morkov en Alex Rasmussen op ruime afstand.

null Beeld anp
Beeld anp

De Belgische wielrenner Kenny De Ketele moest de Zesdaagse op de slotavond vroegtijdig verlaten. Hij haakte in Ahoy af wegens ziekte. De Ketele was met teamgenoot Jasper De Buyst als koploper begonnen aan de laatste avond.

Terpstra en Keisse werkten de achterstand meteen weg met een zege op de ploegafvalling. Met winst van De Buyst in de eerste puntenkoers nam het Belgische duo toch weer de leiding, met een marge van twintig punten op Keisse en Terpstra. In de tweede puntenkoers moest De Ketele echter de strijd staken. Mede daardoor konden Keisse en Terpstra alsnog toeslaan. Voor Keisse was het zijn vijfde triomf in Ahoy.

Bijna 30.000 bezoekers
De 33ste editie van de Zesdaagse trok ruim 29.000 bezoekers. Daarmee werd het aantal toeschouwers van vorig jaar overtroffen. Wedstrijdleider Michael Zijlaard toonde zich mede daarom tevreden met het verloop van het Rotterdamse wielerfestijn.

,,Met de nieuwe accenten in het programma, lijken we het juiste spoor te hebben gevonden'', liet hij weten. ,,De renners moesten soms nog een beetje wennen, maar Peter Schep en ik kregen enthousiaste feedback van die jongens. De kortere wedstrijden, het belangrijker maken van de puntenkoers en de dernykoersen die nu een aparte klasse vormen, hebben er zes mooie dagen van gemaakt.''

Meer over