Karateka's krijgen slechts één kwalificatiekans WK

DEN HAAG (ANP) - De karateka's die Nederland willen vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen in Tampere (12-15 oktober) krijgen maar één kans zich te kwalificeren. Dat is zaterdag tijdens het drielandentoernooi met Frankrijk en België in Hoogerheide.

De complete nationale top komt er in actie, met uitzondering van Willy de Groot. Hij heeft na een blessureperiode de training weliswaar hervat maar is nog niet wedstrijdfit. Nabil Ou-Aissa maakt zijn rentree op de tatami. Hij was vijf maanden uitgeschakeld door een rugkwetsuur.

'Playing' bondscoach Daniël Sabanovic heeft behalve de gevestigde orde van de laatste jaren ook een aantal talenten geselecteerd voor het evenement in de sporthal van vliegbasis Woensdrecht. ,,De EK in Stavanger zijn uitermate teleurstellend verlopen voor ons. Zeker als je ziet wat we aan kwaliteit hebben lopen op dit moment. Toch moeten we doorgroeien mét deze slechte ervaring. In 2008, wanneer er ook een EK én WK op het programma staan, willen we ook weer in de landenwedstrijd voor de prijzen meestrijden'', lichtte Sabanovic toe.

Hij kan in Woensdrecht rekenen op serieuze tegenstand. De Fransen komen met alle gelouterde toppers en bij de Belgen is Diego Vandeschrick, goed voor zilver op de EK in de klasse tot 70kg, de aanvoerder. De Nederlandse ploeg bestaat uit: Vrouwen: Lindsey Weerdenburg (-53 kg), Merle van Wely (-60 kg), Vanesca Nortan (+60 kg), Marisca Verspaget (open klasse). Mannen: Geoffrey Berens, Giovanni Tollenaar (-60 kg), Luis Provence, Bram van Keeken, Nabil Ou-Aissa (-65 kg), Moreno Sheppard, Jimmy Macco (-70 kg), Timothy Petersen, René Smaal (-75 kg), Daniël Sabanovic, Lars van Keulen (-80 kg), Nicky le Fèbre, Mitchell de Weerd (+80 kg), Bobby le Fèbre, Daniël Dutomadio (open klasse).

Meer over