Kampong bedwingt HGC met kunst en vliegwerk

In een uiterst spectaculaire topper hielden de mannen van Kampong in eigen huis gelijke tred met koploper HGC, 4-4. Den Bosch rukte op naar de gedeelde tweede plaats door het ambitieuze Klein Zwitserland met 4-0 te kleineren....

Van onze hockeymedewerker

AMSTERDAM

HGC speelde volgens coach Hendriks zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar waar de Gazellen de laatste weken met enig fortuin de voorsprong op de ranglijst uitbreidde, daar pakte Kampong op de valreep met kunst en vliegwerk een zwaarbevochten punt. Op de valreep, omdat HGC voor rust speelde met de thuisclub en door goals van Stephan Veen en Daan Brenninkmeijer op weg leek naar een ruime zege.

Na de thee leek er in de eerste twintig minuten nog geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, die in de openingsfase van de tweede helft vier strafcorners en twee kansen onbenut lieten.

Kampong-aanvoerder Leo Klein Gebbink had weliswaar uit een cornervariant voor de uitsluitingstreffer gezorgd, maar toen Bram Lomans in de 55-ste minuut uit de zevende Wassenaarse corner had raak gesleept, dacht heel HGC al aan de zevende overwinning op rij. Totdat Mark Jan Bender binnen 90 seconden de stand met twee prachtige treffers in evenwicht had gebracht. Opnieuw leek Lomans, uit een strafbal nadat Veen door de uitstekende Kampong-goalie Van Galen was gevloerd, voor de overwinning te zorgen, maar drie minuten voor tijd knalde Klein Gebbink zijn tweede en Kampongs vierde doelpunt achter Guus Vogels.

Den Bosch was de enige formatie die profiteerde van het Wassenaarse puntverlies. De Brabanders vermorzelden dankzij een glaszuivere hattrick van Piet-Hein Geeris het dit seizoen met veel bombarie gestarte HCKZ met 4-0 en deelt nu na twaalf wedstrijden de tweede plaats met Kampong, op vier punten achtertand van HGC.

HDM en Hurley profiteerden in een onderlinge confrontatie ook al niet van de halve misstap van de koploper. De twee subtoppers sloten na 70 minuten af op 2-2. Hoofdklasse-topscorer Richard de Snaijer scoorde in dit duel de twee Haagse treffers en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op zestien.

Oranje Zwart boekte een verrassende 2-1 overwinning op het tegen zichzelf knokkend Bloemendaal. Jeugdinternational Max Allers scoorde in de slotseconden de winnende treffer voor de Eindhovenaren. De van KZ overgekomen middenvelder Douwe Weerstra schoot Tilburg in de slotfase langs het SCHC van de Pakistaanse aanvoerder Tahir Zaman, die nog altijd wacht op zijn eerste overwinning in Bilthovense dienst.

Meer over