Kalun Yu maakt het Feijenoord erg moeilijk

Bij de laatste jeugd-EK tafeltennis bestond het Nederlands jongensteam uit Kalun Yu, Daan Sliepen en Barry Wijers. Met uitzondering van Yu hebben ze internationaal nog niet veel in de melk te brokkelen, maar ver in de schaduw van Trinko Keen en Danny Heister is het toch het beste wat de...

Van onze tafeltennismedewerker

ROTTERDAM

Vorig jaar speelde het trio een half seizoen in die samenstelling bij 't Zand. Zaterdag kwamen ze elkaar weer tegen tijdens de competitie-ouverture in Rotterdam en - zelfs voor de kritische kijkers - viel het niveau alleszins mee. Feijenoord won het duel weliswaar met 4-3, maar had daar ruim vier uur voor nodig.

Veel aandacht was er voor Kalun Yu. De 17-jarige kopman van 't Zand is toegerust met een groot technisch talent en vooral ook met het vermogen zich soepel aan te passen aan de (betere) tegenstander. Hoewel Yu ook zijn 'buien' heeft, had zelfs de dikwijls kritische coach Peter Boon weinig reden tot klagen na het duel tegen Feijenoord.

'Kalun heeft in zijn beide partijen tegen De Boer en Wijers heel goed geknokt', zei Boon. En dat was nodig ook, want tegen de bij vlagen fantastisch spelende Barry Wijers moest Yu alle zeilen bijzetten om via 21-19 en 19-21 een derde game te bereiken. Pas in de slotfase van het duel bleek Yu nog iets over te hebben:(14-21).

Wijers verdiende feitelijk een nog groter compliment dan Kalun Yu. De 16-jarige Rotterdammer heeft minder talent en moet het vooral hebben van hard trainen en een tomeloze inzet. Wijers kreeg loon naar werken door voor het eerst in zijn carrière te winnen van Daan Sliepen.

Voor Feijenoord was het positieve nieuws voorts dat Michel de Boer als kopman een voldoende haalde. De opvolger van Jörg de Cock had geen enkel probleem met Ted van den Berg. De nieuwe derde man werd heel ruim met 13 en 7 weggezet. In deze partij bleek de grotere vastheid van De Boer. Dat hij later in drie games onderuit ging tegen Yu was geen schande.

Feijenoord speelt dit jaar met een viermansformatie. De nieuwelingen zijn Arjan Karbaat en Nermin Smajic, beiden afkomstig van De Korenbeurs. Terwijl Karbaat deelnam aan de WK voor studenten maakte Smajic zijn debuut bij Feijenoord. En dat viel niet mee. Een kansloze nederlaag tegen Daan Sliepen werd gevolgd door benauwde winst tegen Ted van den Berg.

Meer over