Judosuccessen Van der Geest en Gravenstijn in Italië

Dennis van der Geest heeft in Rome zijn tweede grote toernooizege van het seizoen behaald. De judoka uit Haarlem schreef in grootse stijl de Open Italiaanse kampioenschappen op zijn naam....

ANP

Van der Geest rekende in de finale van de categorie boven 100 kilo af met de Italiaanse kampioen Gallant. Hij zegevierde met een wazari (half punt). Ook bij de vrouwen was er Nederlands succes. Deborah Gravenstijn won goud in de klasse tot 57 kilo. Ze versloeg de Cubaanse Lupetey in de finale binnen vijftien seconden met een ippon.

Vijf Nederlanders verlieten Rome met een bronzen medaille. In de klasse tot 100 kilo behaalde Rogier Smulders zaterdag de derde plaats. De judoka uit Tilburg schakelde Martin van den Berg uit Maassluis in de kleine finale uit met een ippon.

Een dag later won Dennis Meijer in de klasse tot 73 kilogram de bronzen medaille. De judoka uit Alphen aan den Rijn klopte Gil Offer uit Israel. In de avonduren kwamen daar nog Daniëlle Vriezema, Edith Bosch en Francoise Harteveld bij.

Vriezema uit Zevenaar klopte in de klasse tot 63 kilogram in de strijd om de derde plaats de Portugese Cavalleri met wazari. Bosch (Den Helder) was in de categorie tot 70 kg te sterk voor de Italiaanse Scapin. De Nederlandse vloerde haar opponente met ippon. Harteveld (Maassluis) won van de Italiaanse Papa in de klasse boven 78 kg. Ook zij scoorde ippon.

Een serie vaderlandse judoka's miste het eremetaal maar net. Jessica van der Spil verloor in deze klasse de strijd om het brons van de Chinese Sun. Ook Miranda van den Broek (Heerde) en Karin Kienhuis (Groningen) grepen naast de medailles in de categorie tot 78 kg. Zij verloren respectievelijk van de Duitse Kuhnen en de Chinese Zhou.

Bij de mannen verspeelden Europees kampioen Marc Huizinga en Elco van der Geest hun kansen. Ze legden het af tegen dezelfde tegenstander, de Spanjaard Alarza. Vlaardinger Huizinga verloor in de herkansing, Van der Geest (Haarlem) moest er in de strijd om de derde plaats aan geloven.

Meer over