Update

Jankovic tennist tegen Halep in finale Indian Wells

De vrouwenfinale van het tennistoernooi van Indian Wells gaat tussen de Roemense Simona Halep en de Servische Jelena Jankovic. Halep, de nummer drie van de wereld, bereikte de eindstrijd zonder te spelen. Haar tegenstandster en topfavoriete Serena Williams trok zich terug wegens een knieblessure. Jankovic versloeg de Duitse Sabine Lisicki in drie sets: 3-6 6-3 6-1.

null Beeld afp
Beeld afp

Williams was terug in Indian Wells nadat ze het toernooi sinds 2001 geboycot had omdat ze zich destijd racistisch bejegend had gevoeld. ,,Ik kreeg gisteren aan het einde van de training last van mijn knie'', vertelde Williams, die zich met een injectie liet behandelen. ,,Dat heb ik niet eerder gedaan. Op elk ander toernooi had ik het wellicht niet eens overwogen. Maar ik wilde er hier 200 procent voor gaan. Het is me niet gegeven dit keer.''

Jankovic, voormalig nummer één van de wereld, won het toernooi van Indian Wells al eens, in 2010. In totaal heeft ze dertien WTA-titels achter haar naam staan. Halep staat op tien met tweemaal toernooiwinst dit jaar: in Shenzhen en Dubai.

Meer over