Iwan mee als extra man bij vermoeid PSV

PSV's coach Gerets heeft Tomek Iwan toegevoegd aan de selectie voor de Champions League-wedstrijd van woensdag bij Bayern München. Dat betekent dat de Eindhovenaren met negentien spelers naar Duitsland zijn vertrokken....

Mogelijk komt de Pool ook in actie, die tot nu toe onder Gerets nog weinig kansen kreeg. De Belg denkt het loopvermogen van de oud-Feyenoorder tegen Bayern goed te kunnen gebruiken. Bovendien lijkt de vaste man aan de rechterkant, Stinga, wat oververmoeid na het intensieve programma van de laatste weken.

'Een aantal spelers is op sterven na dood', constateerde Gerets na de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap. 'Misschien hebben sommigen rust nodig.' Desondanks besloot hij de achttien van Doetinchem mee te nemen naar Duitsland. Wel worden veranderingen in de opstelling verwacht.

Door blessures heeft de trainer achterin problemen. Vooral omdat beide rechtervleugelverdedigers, Ooijer en Van der Weerden, langdurig uit de roulatie zijn. De jonge Wielaert is normaal gesproken te onervaren voor de klus tegen de finalist van de Champions League van vorig seizoen. De kans dat Gerets Faber, achterin multifunctioneel, weghaalt uit het centrum lijkt gering.

In het doel staat Waterreus, dat is zeker. Hoewel Kralj hersteld is van letsel aan de knie, zit er voor de Joegoslaaf deze week niet meer in dan een opwarmronde in het tweede elftal. Hoewel de coach hem een kans toezegde, houdt Gerets hem voorlopig achter de hand. 'Ik heb Kralj uitgelegd waarom. Hij heeft begrip voor mijn standpunt.'

De reden ligt voor de hand. Kralj heeft geen enkel ritme en kent nog nauwelijks de verdedigers waarmee hij moet samenspelen. Gezien de belangen die op het spel staan kan Gerets zich geen risico's veroorloven.

Meer over