Ivanisevic houdt Kroatië in de race tijdens World Team Cup Sampras vindt Duits gravel te glad

Pete Sampras hield het gisteren voor gezien in Düsseldorf. De beste tennisser ter wereld vond het gravel te nat en te glad en meende dat het kille klimaat niet bevorderlijk was voor het herstel van zijn licht geblesseerde linkerdijbeen....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

In Monte Carlo en Rome beperkte de Amerikaan zijn optreden ook al tot een ronde zodat hij zonder enige voorbereiding naar Roland Garros vertrekt, het enige Grand Slam-toernooi dat hij nog nooit heeft gewonnen. 'Vorig jaar ging het precies zo en haalde ik op Roland Garros de halve finales', hield Sampras de moed erin.

Ook Goran Ivanisevic heeft het niet naar zijn zin tijdens het landentoernooi in de Duitse stad. Vier weken geleden klemde hij een vinger thuis tussen de deur. Gelukkig betrof het niet de hand waarmee hij het racket vasthoudt. Mede daardoor kon hij deze week in Düsseldorf zijn come-back maken. Woensdag sleepte hij vervolgens eerst zijn maat Hirszon mee naar winst in de beslissende dubbel tegen Tsjechië en vloerde vervolgens Chang in drie sets.

Bij de Zweden legde Enqvist op verzoek van coach Nyström een fitheidstest af. Klaarblijkelijk overtuigde hem dat en kwam de mededeling dat Enqvist vandaag wordt opgesteld tegen Jan Siemerink. Paul Haarhuis komt daardoor tegenover Magnus Larsson te staan en niet tegenover Magnusson.

Inmiddels kan in de rode groep alleen Ivanisevic voorkomen dat Australië met de zege aan de haal gaat. Philippousiss en Woodforde hadden aan de enkelspelen genoeg om na de Verenigde Staten ook Tsjechië te overmeesteren. Ivanisevic houdt in zijn eentje Kroatië in de race.

Sjeng Schalken bereikte woensdag voor de tweede keer in dit jaar de kwartfinales van een ATP-toernooi. De Limburger drong in de Oostenrijkse plaats Sankt Pölten door tot de laatste acht door de overwinning op de Slowaak Kroslak, 7-6 (4), 6-2. In de kwartfinales staat hij tegenover de Zweed Magnus Norman.

Schalken versloeg in de eerste ronde als vierde geplaatste Tim Henman. De talentvolle Engelsman maakte op het gravel in Oostenrijk zijn rentree na twee maanden blessureleed. In dit niet buitengewoon succesvolle tennisjaar drong Sjeng Schalken in het toernooi van Philadelphia door tot de halve finales. Daarin verloor hij in drie sets van Pete Sampras. In zes toernooien verloor de Limburger al in de eerste ronde.

Meer over