Internazionale ontsnapt aan blamage

Internazionale heeft vandaag ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen middenmoter Cagliari: 2-2. De Milanezen hadden daarvoor een eigen goal van Davide Astori nodig in de 82e minuut. De ploeg, waar Wesley Sneijder nog in de wedstrijdselectie ontbrak, kwam al in de 11e minuut op voorsprong door Roberto Palacio, maar twee treffers van Marco Sau bogen die om in een achterstand.

Diego Milito heeft verzuimt Inter naast Cagliari te zetten. Beeld epa
Diego Milito heeft verzuimt Inter naast Cagliari te zetten.Beeld epa

Inter profiteerde daardoor niet van de misstap die Juventus op zaterdag in eigen huis maakte tegen Lazio Roma (0-0) en blijft tweede in de Serie A. De nieuwe nummer 3 in de Italiaanse competitie is Fiorentina. De club met de paarse shirts was thuis met 4-1 te sterk voor Atalanta Bergamo en ging Napoli, dat zaterdag 2-2 speelde tegen AC Milan, op doelsaldo voorbij.

Gonzalo Rodríguez opende al in de 5e minuut de score voor de ploeg uit Florence. Giacomo Bonaventura trok de stand na een half uur echter gelijk. Vlak voor rust trof Alberto Aquilani twee keer doel en pakte Luca Cigarini van Atalanta een rode kaart, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Luca Toni bepaalde 4 minuten na rust de eindstand op 4-1.

Meer over