Hushovd sprint naar zege in zesde etappe van Vuelta

De Noorse wielrenner Thor Hushovd heeft de zesde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De rit ging van Zamora naar León over 177 kilometer....

Van onze sportredactie

Hushovd, eerder dit jaar tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk, was de afgelopen week al drie keer tweede in de Vuelta. Vrijdag zoeken de coureurs het hooggebergte weer op met de aankomst op de Alto de El Morredero op een hoogte van 1740 meter. Di Luca verdedigt een voorsprong van 4 seconden op de Sloveen Brajkovic. De Kazach Kasjetsjkin staat derde op 18 seconden.

De Italiaan Filippo Pozzato won de derde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië. De renner van Quick-Step kwam na 180 kilometer van Bradford naar Sheffield alleen aan.

Op ruim een halve minuut won de Australiër Michael Rogers de sprint voor de tweede plaats van de Belg Nick Nuyens. De Deen Martin Pedersen, die deel uitmaakte van het groepje-Rogers, nam de leiderstrui over van de Australiër Mathew Goss.

Tom Stamsnijder rijdt volgend seizoen voor het Duitse Gerolsteiner. Stamsnijder maakt nu nog deel uit van het Rabobank Continental Team, de opleidingsploeg onder leiding van Nico Verhoeven.

Meer over