Huntelaar niet in Champions League

Klaas-Jan Huntelaar komt dit seizoen bij Real Madrid niet in actie in de Champions League. De Spaanse club heeft voor de Franse middenvelder Lassana Diarra gekozen.

ANP

Zondagnacht verliep de inschrijvingstermijn voor nieuwe spelers. Real Madrid wilde het passeren van Huntelaar maandag nog niet bevestigen.

Real Madrid moest op basis van de reglementen tussen de twee aanwinsten kiezen. Volgens de UEFA-regels mag een club maar één nieuwe speler opstellen die eerder in het seizoen voor een andere club Europees voetbal heeft gespeeld. Huntelaar deed dat bij Ajax, Diarra was actief voor Portsmouth.

Real Madrid wilde de kwestie voorleggen aan het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne (CAS). Na overleg vorige week tussen UEFA-preses Michel Platini en de nieuwe Real-voorzitter Vicente Boluda zag de Spaanse club daar van af.

Ambitie
Voor Huntelaar is zijn gedwongen absentie in de Champions League een flinke klap. Hij stapte eind vorig jaar voor een bedrag van 27 miljoen euro (20 miljoen vast en 7 miljoen variabel) vol ambitie over naar de ‘Koninklijke’. De 25-jarige spits ondertekende in Madrid een contract tot medio 2013.

Huntelaar beleeft bij zijn nieuwe club een moeizame start. Hij heeft nog niet gescoord en kan evenmin rekenen op een basisplaats.

Naast Diarra meldde Real Madrid ook de Hongaar Adam Szalai en de Fransman Julien Faubert voor de Champions League aan. De Spaanse ploeg speelt in de achtste finales tegen Liverpool (25 februari en 10 maart).

Klaas-Jan Huntelaar (ANP) Beeld
Klaas-Jan Huntelaar (ANP)
Meer over