Huldiging Twente

De spelers van FC Twente vormden gistermiddag het stralende middelpunt van een groots aangepakt feestje van hun eigen aanhang. Op de voorlaatste competitiedag haalde de thuisclub fors uit tegen NAC: het werd 4-0 voor de Enschedeërs en met die zege verzekerden ze zich van de derde plaats op de ranglijst....

Het publiek reageerde navenant: terwijl de spelers aan een ereronde begonnen vormden de supporters een wuivende haag van vlaggen. Veel had de ontmoeting voor de neutrale kijker overigens niet te bieden. NAC hield zich redelijk op de been, maar nadat Petrov het eerste doelpunt voor FC Twente had gemaakt stortte de Bredase ploeg volledig in elkaar. 'We waren hier weer figuranten,' concludeerde ook trainer Rijsbergen van NAC naderhand.

Ten Hag en twee keer Bosman, die zijn seizoentotaal op negentien treffers bracht, bepaalden de eindstand op 4-0. Trainer Meyer leek met zijn gedachten al bij het volgende seizoen. Hij begon met de naar PSV vertrekkende Bruggink, op de bank, terwijl hij het ook moest stellen zonder Bosvelt, die deze zomer naar Feyenoord verhuist, en Hoogma. De laatste twee waren beiden geschorst. Maar scheve gezichten leverde dat niet op. Daarvoor was de vreugde over de derde plaats bij FC Twente veel te groot.

Meer over