Honkballers buiten finale in Haarlem

Het Nederlands team heeft vanavond de finale van de 27e Haarlemse Honkbalweek niet gehaald. Oranje verloor in de halve finales met 2-1 van Japan. Het winnende punt viel in de verlenging, nadat beide ploegen in negen innings op 1-1 waren blijven steken.

null Beeld anp
Beeld anp

De Nederlandse ploeg had in de eindfase van het duel voldoende winstkansen. Op de beslissende momenten kon Oranje, dat gisteren nog met 3-2 van Japan had gewonnen, aan slag echter net niet doordrukken. In de tiende inning kwam de thuisploeg nog met lopers op alle honken. Bas de Jong, Bryan Engelhardt en Michael Duursma slaagden er echter niet in om het winnende punt te forceren.

Japan speelt morgen in de finale tegen Verenigde Staten. De Amerikaanse ploeg was in de halve eindstrijd met 4-1 te sterk voor Taiwan, dat in Haarlem zonder overwinning bleef. Voor de Amerikanen was het de zesde zege op rij, na de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Japan (0-1). Taiwan incasseerde in Haarlem de derde nederlaag tegen de Amerikaanse collegeploeg.

Team USA haalde voor de vijfde keer de eindstrijd van de Haarlemse Honkbalweek. De vier voorgaande finales eindigden allemaal in winst.

Meer over