Update

Honkballers beginnen WK met zege

De Nederlandse honkballers zijn het WK in Panama gisteren begonnen met een overwinning. De ploeg van bondscoach Brian Farley versloeg Taiwan, eerder ook al de mindere in de oefenserie, in Aquadulce met 2-1.

ANP
Bondscoach Brian Farley. © ANP Beeld
Bondscoach Brian Farley. © ANP

Nederland kwam in de gelijkmakende tweede slagbeurt op voorsprong door hits van Curt Smith, Sharlon Schoop en Bryan Engelhardt. Vince Rooi bracht beide laatste honklopers over de thuisplaat: 2-0.

De Taiwanezen deden in de vierde inning iets terug door Hsiao Po Ting, maar verder lieten de Nederlandse pitchers het niet komen. Shairon Martis gooide zeven innings. Hij gooide zes keer 3-drieslag en kreeg drie honkslagen tegen, Tom Stuifbergen (viermaal 3-slag en één hit tegen) maakte het af met goede steun van het veld.

Bij de Aziaten hield Wang Yao Lin het in dit typische pitchersduel eveneens zeven innings vol op de heuvel. Hij kreeg vijf honkslagen tegen. Beste Nederlandse slagman was Engelhardt met 0.500 (1 uit 2), Rooi was de belangrijkste met twee binnengeslagen punten.

Taiwan verscheen in Estadio Remón Cantera met veel spelers uit het team dat in juli het World Port Tournament won door in de finale Cuba te kloppen na een tiebreak. In Rotterdam hielden de nummers 5 en 6 op de wereldranglijst elkaar destijds in evenwicht. De eerste wedstrijd ging naar Taiwan (8-4), de tweede naar Nederland (4-2).

Oranje speelt vandaag tegen Griekenland, dat zijn openingswedstrijd tegen het gastland met 3-8 verloor.

Meer over