Update

Hockeyselectie zonder De Goede en Drost

Bondscoach Sjoerd Marijne van de Nederlandse hockeysters heeft vandaag de nieuwe trainingsgroep bekendgemaakt die hij gaat voorbereiden op de Hockey World League (HWL) in België.

Roos Drost (midden). Beeld anp
Roos Drost (midden).Beeld anp

Op de lijst van 24 speelsters ontbreken de namen van Roos Drost en Eva de Goede. De laatste is nog altijd niet hersteld van de liesblessure die haar vorige maand ook al weghield bij de stage in Spanje.

Drost maakte nog wel deel uit van de Oranjeselectie voor de Champions Trophy in Argentinië eind vorig jaar, maar werd daarna niet meer uitgenodigd. Marijne heeft opnieuw de jeugdige Ginella Zerbo van SCHC als stagiaire toegevoegd aan de ploeg. Larissa Meijer keert daarin terug als derde keepster naast Joyce Sombroek en Anne Veenendaal.

De HWL begint 20 juni in Brasschaat. Daar liggen de eerste olympisch startbewijzen voor Rio de Janeiro 2016 klaar. In augustus staat voor Oranje het EK in Londen op het programma.

De selectie is: Naomi van As, Willemijn Bos en Joyce Sombroek (Laren), Frederique Derkx, Valerie Magis, Larissa Meijer en Laura Nunnink (Oranje-Zwart), Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker, Michelle van der Pols en Ginella Zerbo (SCHC), Margot van Geffen, Marloes Keetels, Maartje Paumen en Lidewij Welten (Den Bosch), Ellen Hoog, Kelly Jonker, Jacky Schoenaker, Anne Veenendaal, Charlotte Vega en Maria Verschoor (Amsterdam), Sabine van Silfhout (Hurley), Xan de Waard (Kampong), Lieke van Wijk (MOP).

Meer over