Hockeyers na klinkende zege op België klaar voor EK

Het Nederlandse mannenhockeyteam heeft de oefencampagne voor het Europees kampioenschap, dat woensdag in het Italiaanse Padua begint, afgesloten met een klinkende zege....

ANP

Teun de Nooijer was met vier treffers topscorer. De andere doelpunten kwamen op naam van Piet Hein Geeris, Sander van Heeswijk en Remco van Wijk.

Erik Jazet maakte zijn rentree in het basisteam. De lange libero miste de laatste zeven oefenwedstrijden door een knieblessure. Zonder problemen speelde hij de eerste 35 minuten mee. Na de rust keerde hij niet meer terug op het veld.

'Ik voel me weer lekker', liet Jazet na afloop weten. 'Ik zit op tachtig, misschien wel negentig procent van mijn topconditie. Bij het Europees kampioenschap hoop ik weer volledige wedstrijden te spelen.

'Van mijn knie heb ik gelukkig geen last meer. Alleen mijn uithoudingsvermogen is nog niet optimaal. Gelukkig kun je als libero je momenten een beetje uitkiezen.'

Door de lang verwachte terugkeer van Jazet kon bondscoach Hendriks eindelijk zijn sterkste opstelling presenteren.

Strafcornerspecialist Bram Lomans, voorheen voorstopper bij het nationale team, speelt bij het Europees kampioenschap rechtsback. Jeroen Delmee, eerst middenvelder onder Hendriks, vormt met Jazet het centrale duo in de defensie. Vleugelverdediger Sander van der Weide is het slachtoffer van de omzettingen. Hij begint als wissel aan het toernooi om de Europese titel.

'We hebben de voorbereidingsperiode op een hele goede manier afgesloten', concludeerde Hendriks tevreden. 'Iedereen is fit. Bovendien zijn we tijdig op het gewenste niveau. Drie weken geleden begonnen we de oefencampagne met een zege van 3-2 op België.

'In vergelijking met die wedstrijd zijn we gegroeid. Dat is ook duidelijk in de score tot uitdrukking gekomen. We zijn klaar voor het EK.'

Meer over