Hockeyers dwingen Pakistan gelijkspel af in hard duel

De Nederlandse hockeyers hebben bij het vijflandentoernooi in Karachi de eerste averij opgelopen. Na de overwinning van 3-2 op Australië, moest de Olympisch kampioen gisteren tegen het gastland Pakistan genoegen nemen met een gelijkspel: 3-3....

ANP

KARACHI

Bijna 30 duizend toeschouwers zagen een attractieve maar harde wedstrijd. Vooral wereldkampioen Pakistan liet zich bij een temperatuur van ruim dertig graden celsius niet onbetuigd. Aanvoerder Stephan Veen, die met Jeroen Delmee en Sander van der Weide uitblonk, was het belangrijkste slachtoffer van de Pakistaanse geldingsdrang.

De lichtvoetige middenvelder kreeg een klap met een stick, zonder dat er een bal in de buurt was. Boosdoener was Tarik Imran. De arbiter gaf hem een gele kaart en een tijdstraf van 35 minuten. Eigenlijk nog te weinig naar de zin van Oltmans, die een groot voorstander is van een volledige uitsluiting na het opzettelijk slaan van een tegenstander. In de slotfase van de eerste helft werd ook Rahin Khan met de gele kaart bestraft voor een forse overtreding. Hij mocht na vijf minuten het veld weer in.

Nederland, dat meer balbezit had en ook meer kansen afdwong, werkte in de tweede helft twee keer een achterstand weg. Vijf minuten voor tijd voorkwam Buma de eerste nederlaag voor Nederland in een serie van 24 interlands. De ploeg van Oltmans kreeg acht strafcorners, Pakistan slechts twee. Specialist Lomans trof twee keer doel. Tegen Australië had hij ook al uit twee korte hoekslagen gescoord.

Duitsland versloeg gisteren Australië met 2-1. De ploeg van teamchef Lissek is na twee ronden de enige ploeg zonder puntverlies.

Meer over