Nieuws

Hockeyers Bloemendaal winnen Euro Hockey League

De hockeyers van Bloemendaal hebben de dertiende editie van de Euro Hockey League (EHL) gewonnen. In een leeg Wagener Stadion in Amstelveen versloeg Bloemendaal de Spaanse club Atletic Terrassa met 5-2.

Thierry Brinkman  brengt de stand op 2-0  tijdens  de Euro Hockey League finale. Beeld ANP
Thierry Brinkman brengt de stand op 2-0 tijdens de Euro Hockey League finale.Beeld ANP

De Euro Hockey League heeft veel weg van de Champions League bij voetbal. Het is in de hockeywereld de belangrijkste Europese clubprijs: 24 clubs uit twaalf landen strijden onderling om de titel ‘Europees clubkampioen’.

In de finale beleefde Bloemendaal maandagmiddag een droomstart: al na vijf minuten stond het 2-0 voor de ploeg van coach Rick Matthijssen. Yannick van der Drift en Thierry Brinkman vonden het net. Een paar minuten later gaf Pau Cunill de Spanjaarden nog hoop met een rake sleeppush uit een strafcorner, hoewel die aansluitingstreffer nauwelijks te zien was door een plotseling losgebarsten sneeuwbui.

Via Florian Fuchs en nogmaals Thierry Brinkman liep Bloemendaal in het tweede en derde kwart verder uit. Tim Swaan maakte er in het vierde kwart 5-1 van via een benutte strafbal. Vlak voor tijd kreeg Terrassa zijn tweede goal cadeau doordat Daan Dullemeijer een voorgegeven bal in eigen doel werkte met zijn hoofd.

Voor Bloemendaal is het de vierde EHL-winst sinds het toernooi in 2007 van start ging. In 2009, 2013 en 2018 kroonde de Noord-Hollandse club zich ook al tot kampioen. Andere Nederlandse winnaars zijn HGC, Oranje Zwart en SV Kampong.

Meer over