Hiddink hoopt op goed nieuws van Vlaar

Guus Hiddink verwacht maandagmiddag meer duidelijkheid te krijgen over Ron Vlaar. De bondscoach van het Nederlands elftal hoopt dat de verdediger kan aansluiten bij de groepstraining van Oranje in Katwijk.

null Beeld anp
Beeld anp

Vlaar werkte dit weekeinde individueel aan zijn herstel, terwijl de overige internationals van twee vrije dagen genoten. Hij miste vrijdagavond het oefenduel met de Verenigde Staten (3-4) omdat hij zich niet helemaal fit voelde na een seizoen met veel blessures.

Vlaar is het enige twijfelgeval bij Oranje in de aanloop naar de belangrijke uitwedstrijd van vrijdag tegen Letland in de EK-kwalificatie. Stefan de Vrij en Jetro Willems werden tegen de VS uit voorzorg aan de kant gehouden.

Zonder deze drie verdedigers was Nederland defensief erg kwetsbaar in de ArenA. Hiddink liet na de verloren oefenwedstrijd doorschemeren dat hij misschien wel met een compleet andere verdediging tegen de Letten wil uitkomen. Het zou kunnen dat Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Bruno Martins Indi en Daley Blind moeten wijken voor Gregory van der Wiel, Ron Vlaar (mits fit), De Vrij en Willems. Hiddink kan Blind laten doorschuiven naar het middenveld.

Oranje bezet op dit moment een teleurstellende derde plaats in groep A van de EK-kwalificatie, met een achterstand van zes punten op Tsjechië en vijf punten op IJsland. Beide concurrenten van Oranje treffen elkaar vrijdag in Reykjavik. De nummers één en twee en beste nummer drie van iedere poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De andere nummers drie kunnen zich in de play-offs kwalificeren voor de eindronde in Frankrijk.

Meer over