Hiddink: Fitte Kuyt ga ik niet op stal zetten

Dirk Kuyt begint vanavond als rechtsbuiten aan de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië. De routinier voetbalde gisteren tijdens het afsluitende partijspelletje al op de training in Bari op de positie van de geblesseerde Arjen Robben. 'En in principe gaan we zo ook aan de wedstrijd beginnen', bevestigde bondscoach Guus Hiddink even later.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

'Dirk is fit en beschikbaar', zei de opvolger van Louis van Gaal. 'Dan ga ik hem nog niet op stal zetten.'

Hiddink verklapte dat Oranje tegen Italië start met de formatie waarmee hij vandaag aan het einde van de training oefende. Dat betekent dat de nationale ploeg zoals aangekondigd terugkeert naar een systeem met vier verdedigers. Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind vormen een achterhoede met doelman Jasper Cillessen.

Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder vormen het middenveld tegen de viervoudig wereldkampioen. De aanval bestaat uit Kuyt, Robin van Persie en Jeremain Lens.

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi en Blind; Wijnaldum, De Jong en Sneijder; Kuyt, Van Persie en Lens.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over