HGC keldert in drie jaar naar onderste plaats

Drie jaar geleden werden de vrouwen van HGC nog landskampioen. Vorig seizoen miste de trotse hockeyclub uit Wassenaar voor het eerst in de geschiedenis de play-offs....

Na Kampong bleek ook Rotterdam te sterk voor de topper van weleer (0-1). Ondanks de twee nederlagen op rij, allebei overigens met het kleinst mogelijke verschil, beweert de van Pinoké overgekomen coach Karel Muns zich nog geen zorgen te maken.

'Het is geen schande om van Rotterdam te verliezen. Het wordt pas zorgelijk als we er over zes wedstrijden nog steeds zo voorstaan, maar dat zie ik niet gebeuren. Daarvoor heeft dit team te veel kwaliteit in huis.'

HGC is momenteel echter geen schim van het elftal dat een paar jaar geleden voor niemand uit de weg ging. Vorig seizoen vormden de vele gestopte speelsters het excuus en miste het team maar net de play-offs. Dit jaar is het elftal nagenoeg intact gebleven en zelfs versterkt door de terugkeer van Suzanne Plesman. Maar ook de routinier kon het tij niet keren tegen Rotterdam.

Uit de rebound van een strafcorner scoorde Boukje Vermeulen het enige doelpunt van de wedstrijd en in de kleedkamer van het verliezende team hing na afloop dan ook een heuse grafstemming. Muns: 'Ik heb ze maar verteld dat er niemand overleden is. We moeten wel blijven relativeren.' Ook Arnoud Lippmann, die als manager de gouden tijden met HGC meemaakte, probeerde de moed erin te houden. 'Toen we drie jaar geleden landskampioen werden, kenden we ook een heel slechte seizoenstart.'

Pinoké, de oude club van Muns, boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Ondanks gele kaarten voor Marke de Jong en Baukje Heemskerk werd Push met 0-2 verslagen.

Rotterdam, Kampong, dat Laren met 0-1 versloeg door een treffer van Tamarinof, en Amsterdam zijn nog zonder puntverlies.

Landskampioen Den Bosch won met 1-4 van Oranje Zwart en volgt de drie koplopers op één puntje. Het gepromoveerde Zwolle revancheerde zich voor de 10-1 nederlaag van vorige week tegen Rotterdam door Hilversum op een 1-1 gelijkspel te houden.

Meer over