Het zit zo

Andre Agassi ging in 1992 met Barbara Streisand en won Wimbledon. In 1994, toen Agassi aan de haal ging met filmster Brooke Shields, schreef hij de US Open en de Open Australische kampioenschappen op zijn naam....

Begin jaren zeventig vormden Chris Evert en Jimmy Connors een veelbesproken koppel. Zij was Chris America en de droom van elke man. Hij was de nachtmerrie van scheidsrechters, riep fuck you en asshole. Vader Evert vond hem slecht voor het imago van zijn dochter. Chrissie trouwde met John Lloyd, een keurige Brit die altijd helder articuleerde. En dus matig tenniste.

In hetzelfde decennium had je ook Björn Borg en Marianne Simionescu. Hij verloor nooit, zij verloor te vaak, en gaf haar carrière op voor hem. Hij raakte aan de coke en maakte nog drie vrouwen het leven zuur. Borg tennist weer en drinkt mineraalwater. Van Simionescu is niks meer vernomen.

Guillermo Vilas, een Argentijnse macho die in 1977 alles won behalve Wimbledon, maakte prinses Caroline van Monaco het hof. Deden Nastase en Muster ook.

McEnroe deed het met filmster Tatum O'Neal, won drie keer Wimbledon, vier keer de US Open en vluchtte daarna in de armen van popzangeres Patty Smith.

Meer over