Het lelijke eendje van de eredivisie toont vechtlust

Pas drie weken geleden wisten de volleyballers van Sudosa dat ze ook dit seizoen weer op het hoogste platform zouden acteren....

Voor het derde achtereenvolgende jaar handhaafde Sudosa zich op deze manier. Het heeft de Assense ploeg in volleybalkringen de denigrerende bijnaam 'het lelijke eendje van de eredivisie' opgeleverd.

Tegen Ekspalvo toonden de vechtlustige Drentse spelers zaterdagavond dat ze definitief willen afrekenen met hun verliezers-imago. Onder leiding van de talentvolle Joost Kooistra (19) maakten ze er een boeiend gevecht van. Pas bij 17-15 in de vijfde set kon Sudosa zich de verrassende winnaar noemen.

De piepjonge vrouwenploeg van Sudosa toonde zich iets minder voortvarend dan de mannen. Het team beschikt over twee speelsters van zestien en drie van achttien jaar. De formatie van trainster Berna Halbersma toonde zich tegen Sliedrecht vooralsnog te licht voor het grote werk: 0-3. De Assense coach, de enige vrouwelijke trainer in de eredivisie, ziet dit seizoen als 'een intensieve opleidingsperiode'.

De mannen van Dynamo gingen onderuit in hun eerste Europa Cup-wedstrijd tegen de Tsjechische kampioen Odolena Voda: 3-1. In het gelijknamige voorstadje van Praag toonden Jan Posthuma en de zijnen zich in de eerste twee sets gelijkwaardig. In de laatste twee sets maakte Dynamo twee keer zes fouten achter elkaar waardoor de achterstand onoverbrugbaar werd: 15-12, 8-15, 15-8, 15-8.

Standen: eredivisie vrouwen: Pollux 2-4, AMVJ en Martinus 1-2, Olympus en Sliedrecht Sport 2-2, VVC en Volco 0-0, VC Weert en Zaanstad 1-0, Sudosa 2-0.

Eredivisie mannen: Capelle, ZVH en Zwolle 2-4, Dynamo 1-2, Vrevok en Sudosa 2-2, Brevok 1-0, Ekspalvo, AMVJ en Martinus 2-0.

Meer over