Hengelo activeert Zanetti in slotfase

De Italiaanse driebandenkampioen Marco Zanetti, die achter Torbjörn Blomdahl en Dick Jaspers als derde op de wereldranglijst staat, is door Pelgrim Professionals opgeroepen om het slot van de Nederlandse competitie succesvol te maken voor de titelverdediger....

Van onze biljartmedewerker

AMSTERDAM

De Hengelose formatie liet in de afgelopen maanden zo nu en dan een paar steekjes vallen en is daarom nog niet zeker van de play-offs, die voor het eerst in de geschiedenis aan het eind van het biljartseizoen voor de eredivisie worden gehouden.

De aanwezigheid van Zanetti in Zundert was gisteren al een succes. De Italiaan, die eerder dit seizoen al tweemaal acteerde en over die twee wedstrijden 1.960 als algemeen gemiddelde haalde, zorgde met een winstpartij tegen Frank Martens voor de 2-6 overwinning. Alleen Eddy van de Looij was niet opgewassen tegen Eclairs Belgische belofte Johan Loncelle, die al voor de veertiende(!) keer dit seizoen de overwinning voor zich opeise. Raimond Burgman won met 1.515 van Ad Broeders, terwijl kopman Blomdahl zijn weergaloze partij tegen Louis Havermans in het eerste deel van het seizoen (het recordtreffen van vijftig caramboles in tien beurten) nog eens dunnetjes overdeed. De Zweed kwam nu tot 35-50 in 23 beurten. . Daarmee bracht hij zijn competitietotaal op 1.990 gemiddeld over zeventien duels!

Jaspers (Horecabon/Heemstede), die er zelf 24 beurten over deed om van Adrie Demming (JC Keukens/Etten-Leur) te winnen, staat nu op 1.847 als algemeen gemiddelde. De Willebrorder zag zijn team door de 0-8 zege naar de tweede plaats op de ranglijst schuiven, omdat Arpa Shipping/Etten-Leur, dat de eerste plaats met Minkels Products/Heeswijk Dinther deelde, in een rechtstreeks duel met maar liefst 1-7 winst het verschil in kracht aangaf. Een bedenkelijk resultaat voor Minkels, dat zonder Semih Sayginer aantrad. De Turkse vedette is er aan het eind van de competitie wel bij. De kopman komt ook uit in het finaletoernooi om de KNBB-beker, dat aan het eind van deze maand in Heiloo wordt verspeeld met 60 duizend gulden aan prijzengeld. Twaalfduizend gulden meer dan een jaar geleden, toen Arpa Shipping in de finale tegen Minkels met één set verschil de beker veroverde.

Meer over