Helsingborg verspert Inter Milaan de weg naar Champions League

Dat met de Scandinavische landen rekening moet worden gehouden is zo langzamerhand wel bekend, ondanks de jaarlijks terugkerende uitverkoop bij de toonaangevende verenigingen....

Van onze sportredactie

Rosenborg mag het opnieuw proberen in het aantrekkelijkste Europese toernooi. Na de 2-2 in Hongarije tegen Dunaferr werd het nu in Trondheim 2-1. Berg en Belsvik maakten de Noorse doelpunten. Tököli deed tussendoor iets terug.Bundesliga versus Premier League is in het voordeel uitgevallen van de Engelsen. Leeds United was ook in München sterker dan de gelijknamige ploeg van 1860. Die kon grote broer Bayern niet volgen naar de Champions League: 0-1.

De enige treffer werd vlak na rust gemaakt door Alan Smith. Die profiteerde van een blunder in de Münchener defensie, bij de opkomst in de voorbije jaren vaak zo goed vorm gegeven door de inmiddels gestopte Gerald Vanenburg. Zijn opvolger Marco Kurz begreep de bedoelingen van mandekker Stefan Passlack niet. De jonge Smith, die in Leeds ook al een aandeel had in de zege (2-1), was alert.

Glasgow Rangers kon het na de 3-0 zege in Denemarken tegen Herfölge voor eigen publiek kalm aan doen maar mocht dat van Dick Advocaat en de aanhang natuurlijk niet.

Pas in de tweede helft kwam het klasseverschil in een hard duel aan het licht.

Rod Wallace en de invallers Allan Johnston en Andrej Kantsjelskis brachten dat op het scorebord tot uitdrukking in opnieuw 3-0. Ricksen en Konterman leidden de defensie. Van Bronckhorst stond ook in de basis. De Duitse middenvelder Albertz werd op een brancard van het veld gedragen na een actie van Hoyer.

Besiktas onderstreepte de opmars van het Turkse voetbal nog eens door Lokomotiv in Moskou dik verdiend met 3-1 te verslaan. De club uit Istanbul begon dan ook met een rustgevende voorsprong van 3-0 aan het karwei.

Dat werd nog lichter na de openingstreffer van de Franse aanvaller Pascal Nouma. Na rust maakte Igor Tsjerevtsjenko gelijk. Nihat Kahveci en aanvoerder Tayfur Havütcü hadden een pasklaar antwoord.

Meer over