Hellas heeft makkelijk avondje tegen uitgedund Volewijckers

De handbalsters van Volewijckers speelden de afgelopen jaren een glansrol in de hoogste handbaldivisie; het onaantastbaar geachte Swift Roermond werd vorig seizoen zelfs tot een beslissingswedstrijd gedwongen....

Tegenstander Hellas Den Haag, tot zaterdag twee punten lager gerangschikt, beleefde in Amsterdam-Noord een makkelijke avond, won met 26-20 en behield de aansluiting met de toppers Swift Roermond, E & O en SEW. Swift en E & O bepalen vandaag in een onderlinge partij wie zich herfstkampioen mag noemen.

Aanwezig in sporthal Elzenhage was bondscoach Bert Bouwer. Bouwers plan om de internationals vanaf volgend jaar uit de competitie te halen leidt in een deel van de Nederlanse sporthallen voorlopig tot een volledig negeren van Bouwer. 'Hetzelfde overkwam mij in Emmen, toch blijf ik als masochist ook hier in Amsterdam komen om wedstrijden te bekijken', grapte Bouwer.

Bij Hellas speelde spelverdeelster Van Linder een hoofdrol. Perfecte passes, iets voor de 'man' aangespeeld, leidden bij Hellas tot een snelle balvoering, waarvan met name Petra van Vliet in de afronding profiteerde.

Stand eredivisie vrouwen: Swift Roermond 5-10, E & O 5-10, SEW 6-9, Hellas 6-7, Volewijckers 6-7, V & L 6-6, Westland 6-4, AAC 6-2, Ancora 6-2 en Olympia 6-1.

Meer over