Heerenveen wijst AZ keihard terug

SC Heerenveen heeft zaterdag een rentree van AZ in de subtop van de eredivisie voorkomen. De Friese ploeg versloeg op eigen veld de grillige Alkmaarders met harde cijfers: 4-0....

ANP

Spits Afonso Alves, inzet van een juridisch steekspel tussen beide clubs, was in het Abe Lenstra Stadion in geen velden of wegen te bekennen.

AZ gaf de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Bij de rust leidde SC Heerenveen al met 3-0 door treffers van Danijel Pranjic (strafschop), Jakob Poulsen en Miralem Sulejmani. Na de pauze verhoogde Michael Bradley de score voor de superieure thuisploeg, die het reddeloze AZ terug naar het rechter rijtje stuurde in de stand van de eredivisie.

FC Utrecht won op eigen veld knap van het hoger geklasseerde Roda JC: 3-1. Robin Nelisse (twee) en Gregoor van Dijk maakten in de eerste helft de doelpunten voor de thuisploeg. Bij FC Utrecht ontbrak de grieperige hoofdcoach Willem van Hanegem. Andres Oper maakte het Limburgse doelpunt.

Vitesse handhaafde zich boven in de middenmoot door een overwinning van 2-0 thuis tegen Heracles Almelo. Remco van der Schaaf en Santi Kolk scoorden voor de ploeg van coach Aad de Mos.

Willem II bleef evenals Heracles in de onderste regionen hangen. De Tilburgse ploeg verloor met 1-0 bij provinciegenoot NAC Breda. Thomas Baelum scoorde in eigen doel.

Meer over