Heerenveen simpel verder in beker

Heerenveen heeft gisteravond op eenvoudige wijze de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-bekernationale bereikt. De Friezen versloegen voor eigen publiek De Graafschap met 2-0....

Van onze sportredactie

De Graafschap haalde het eindsignaal met negen man. Roelofsen werd in de 45ste minuut door scheidsrechter Bossen met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De Tsjech Nehoda van de Doetinchemmers mocht vijf minuten voor tijd na een elleboogstoot naar de kleedkamers vertrekken.

Het was de tweede nederlaag voor de kersverse trainer van De Graafschap, Rob MacDonald. Afgelopen weekeinde ging hij met zijn team in de eredivisiecompetitie tegen RKC Waalwijk onderuit: 2-1.

Ook Fortuna Sittard bekert verder. De Limburgers, die een moeizame start hadden in de eredivisie en pas door een zege op Cambuur de laatste plaats konden verlaten, waren in De Baandert te sterk voor de zaterdagamateurs van Noordwijk. Hamming en Paciorek beslisten het duel al in de eerste helft: 2-0.

De zaterdagamateurs van Be Quick '28 kwamen in de tweede ronde door een zege van 2-0 op Excelsior Maassluis, nummer zeven uit de hoofdklasse A. Raantoknam en Diener bepaalden in de tweede helft het verschil. Be Quick staat op de vierde plaats in de hoofdklasse C. Scheidsrechter Van Dongen moest zich in dit duel in de rust laten vervangen door Brekelmans.

Heerenveen is in de tweede ronde gekoppeld aan NEC. De Friezen spelen thuis. Fortuna gaat in de tweede ronde bij Excelsior uit Rotterdam op bezoek, Be Quick '28 is met Baronie (zondaghoofdklasser) het enig overgebleven amateurteam in de tweede ronde. Tenzij Gemert vandaag voor een stunt zorgt en FC Twente in Enschede uitschakelt. Be Quick speelt in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen Helmond Sport, Baronie is te gast bij Go Ahead.

De wedstrijden in de tweede ronde worden op donderdag 28 oktober afgewerkt. Ajax, PSV, Feyenoord, Willem II, Roda JC en Vitesse doen pas vanaf de derde ronde, in januari, mee.

Meer over