Hecht AMVJ mist Visser node

De volleybalsters van AMVJ zorgden voor een behoorlijke verrassing door als nummer vijf van de reguliere competitie de halve finale van de play-offs te halen....

Van onze volleybalmedewerker

AMVJ is echter nog niet uitgeschakeld, aangezien de ploeg die als eerste drie duels wint de finale haalt. Voor de Amstelveense equipe is een plaats bij de beste vier ploegen van Nederland al een hele prestatie.

In het begin van de competitie verloor AMVJ regelmatig. Pas in de tweede competitiehelft kwam de ploeg van trainer/coach Petra Groenland op gang.

De jonge en enige vrouwelijke oefenmeester in de eredivisie formeerde samen met 162-voudig international Agnes Brunninkhuis van een speelstersgroep zonder echte toppers een hecht team. Ondanks enkele blessures kreeg AMVJ het voor elkaar het hoger geplaatste Sliedrecht Sport in de eerste ronde te verslaan en stelden de Amstelveensen Europees volleybal veilig.

Toch blijft het voor AMVJ jammer dat de clubleiding er niet in slaagde Ingrid Visser te contracteren. De aanvoerster van de nationale ploeg, de afgelopen jaren actief in de Braziliaanse competitie, kon dit seizoen door administratieve problemen niet terug naar Zuid-Amerika.

'In december heb ik Visser een behoorlijk aanbod gedaan', vertelt Harry de Haas, de directeur sportief en godfather van AMVJ. 'Ze had zonder problemen vanaf de tweede competitiehelft bij ons kunnen spelen. Maar ik heb het idee dat ze geen zin had om in de Nederlandse competitie te spelen.'

Visser heeft nog steeds geen club en traint om haar niveau op peil te houden nu wel mee bij AMVJ. Competitie voor de Amstelveense ploeg spelen mag de middenaanvalster niet, aangezien in Nederland clubs alleen speelsters die voor de tweede competitiehelft (medio januari) bij de bond zijn aangemeld mogen opstellen. 'Maar daarvoor moet het Nederlands team wel een vergoeding betalen', vindt De Haas.

Pollux blijft de grote favoriet voor de titel. Dat ziet de Oldenzaalse trainer/coach Jan Berendsen ook in. Terwijl hij de afgelopen twee seizoenen, toen Pollux redelijk eenvoudig de landstitel greep, continu verkondigde dat zijn equipe geen favoriet was, moet hij nu toegeven dat Pollux 'een stuk sterker is geworden'.

'Na de Champions League viel het niveau even weg', ging Berendsen verder. 'Hoewel het altijd beter kan zijn we nu aardig op weg.'

Meer over