Update

Hattrick Napoli-aanvaller Cavani nekt AC Milan

Napoli heeft zich vandaag, door een 3-1-overwinning op AC Milan, geschaard bij de koplopers in de Serie A. Een hattrick van aanvaller Edinson Cavani was de landskampioen te veel.

ANP/Redactie
Edinson Cavani viert een van zijn drie goals tegen AC Milan. Beeld afp
Edinson Cavani viert een van zijn drie goals tegen AC Milan.Beeld afp

Milan, met Clarence Seedorf en Mark van Bommel onder de basisspelers, kwam na 11 minuten nog wel op 0-1 door een doelpunt van Alberto Aquilani. Nog voor rust trof Cavani twee keer doel. Vlak na de hervatting maakte hij zijn derde. Urby Emanuelson mocht halverwege de tweede helft Van Bommel aflossen.

Napoli voegde zich bij Juventus, Udinese en Cagliari bovenaan de ranglijst. Allen hebben 6 punten na twee duels. Milan haalde net als plaatsgenoot Inter pas 1 punt.

Inter kwam in San Siro niet voorbij AS Roma. Er werd niet gescoord. De Romeinse doelman Maarten Stekelenburg raakte na ruim een kwartier geblesseerd aan het hoofd. Hij was eerder bij de bal dan de Braziliaan Lucio en kreeg een trap in het gezicht. De vrees voor een jukbeenbreuk bleek ongegrond.

De Roemeen Bogdan Lobont, ooit ook verscheidene jaren actief in Amsterdam, verving de oud-Ajacied. Hij hoefde niet te capituleren. Wesley Sneijder slaagde er niet in Inter de weg naar winst te wijzen. De aanjager van Oranje was zelf het dichtst bij een treffer maar had geen geluk in de afwerking.

Juventus won voor de tweede keer op rij, ditmaal bij Siena. Alessandro Matri maakte zondagmiddag in Toscane in de 54e minuut de enige treffer: 0-1. Oranje-international Eljero Elia, die overkwam van Hamburger SV, bleef op de bank.

Cagliari versloeg nieuwkomer Novara met 2-1. Thiago Ribeiro en Joaquin Larrivey scoorden. De Japanner Takayuki Morimoto deed vlak voor tijd iets terug. Udinese was te sterk voor Fiorentina: 2-0. Antonio Di Natale en Mauricio Isla zorgden binnen een half uur voor de eindstand.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over