Update

Handbalsters oefenen tegen Servië

De Nederlandse handbalsters spelen vlak voor de WK-kwalificatieduels met Rusland nog twee oefenwedstrijden tegen het sterke Servië, de organisator van het wereldkampioenschap voor vrouwen. De eerste op Papendal (28 mei) is besloten, omdat de zaal te weinig tribunecapaciteit heeft. De tweede is op 29 mei in sporthal De Burcht in Boekel, daar is publiek wel welkom.

Oranje ontvangt de Russinnen op 2 juni in Rotterdam (Topsportcentrum). Een week later is de return in Rostov aan de Don. De winnaar plaatst zich voor het WK in december. Bondscoach Henk Groener begint op 20 mei al met de voorbereiding. Hij heeft voor de eerste trainingsfase 23 speelsters geselecteerd, van wie er uiteindelijk 16 overblijven voor de play-off.

De selectie is: Marieke van der Wal (Cergy Pontoise), Tess Wester (VfL Oldenburg), Jasmina Jankovic (Frisch Auf Göppingen), Debbie Bont en Jessy Kramer (HC Leipzig), Ailly Luciano en Yvette Broch (Metz), Laura van der Heijden en Lois Abbingh (Oldenburg), Sanne van Olphen en Estavana Polman (Sonderjyske), Nycke Groot (FC Midtjylland), Roxanne Bovenberg (Fleury Loiret), Danick Snelder (Thuringer HC), Michelle Goos (VOC Amsterdam), Isabelle Jongenelen (US Mios Biganos), Martine Smeets, Fabienne Logtenberg, Lynn Knippenborg en Sharina van Dort (Dalfsen), Angela Malestein (HSG Blomberg-Lippe), Kelly Dulfer (Quintus), Lotte Prak (SEW).

Meer over