Handbal Nederland - Montenegro

Sport: Handbal, mannen..

(J.V.)

Waar: Panningen, sporthal Bouw Coach

Wanneer: Zondag 14.30 uur

Waarom: Omdat het Nederlands handbalteam zowaar een kans heeft een ronde verder te komen in de strijd om het EK van 2008. De ploeg van de coaches Pim Rietbroek en Harrie Weerman is niet verwend door succes en wacht een zware taak.

Er moet tegen groepswinnaar Montenegro, voorheen het partnerland van grootmacht Servië, een punt worden behaald om tweede te worden in de poule en concurrent Oostenrijk achter zich te laten.

Het voordeel dat Nederland kan genieten, is niet alleen het thuisvoordeel. De Montenegrijnen spelen een wedstrijd zonder belang. Mogelijk houden veel van hun in het buitenland actieve spelers het karwei voor gezien.

Nederland zal bovendien in een sterkere opstelling aantreden dan in eerdere wedstrijden. Fabian van Olphen, Nederlands beste handballer, heeft na vijf wedstrijden afwezigheid wegens een chronische schouderblessure besloten zijn team in het laatste en beslissende kwalificatieduel te helpen.

Naast Van Olphen en de weer van de steiger afgedaalde bouwvakker Marco Beers kan Rietbroek een beroep doen op de handigste hoekspeler van het land, die in de eerdere vijf duels ook in de ziekenboeg verbleef: Mark Schmetz.

TV: NOS Studio Sport (18.00).

Prognose: Nederland gaat door na de avond tevoren slivovitsj geschonken te hebben voor Montenegro. (J.V.)

Meer over